Egy fazékban felmelgítjük az olívaolajat, beleszórjuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és folyamatos keverés mellett 3-4 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és folyamatosan kevergetve 2 percig főzzük. Belekeverjük a pirospaprika pelyhet és a szárított oregánót, és még fél percig főzzük.
Hozzáöntjük a bort, jól megkeverjük és hagyjuk kicsit rotyogni és elfőni, egészen addig, míg a bor kb. felére csökken (kb. 10 percig). Beleöntjük a paradicsom konzervet, majd a babot is és ezután ráöntjük a csirke alaplevet. Összekeverjük, felforraljuk, majd 20-25 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A kelkáposzta leveleket megmossuk, darabokra tépkedjük, belekeverjük a levesbe és még 5 percig főzzük. A levest átrakjuk egy tálalóedénybe, a tetejére parmezán forgácsokat hintünk és korianderrel, vagy bazsalikommal díszítjük.