Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Toszkán bableves

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. Egy fazékban felmelgítjük az olívaolajat, beleszórjuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és folyamatos keverés mellett 3-4 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és folyamatosan kevergetve 2 percig főzzük. Belekeverjük a pirospaprika pelyhet és a szárított oregánót, és még fél percig főzzük.
  2. Hozzáöntjük a bort, jól megkeverjük és hagyjuk kicsit rotyogni és elfőni, egészen addig, míg a bor kb. felére csökken (kb. 10 percig). Beleöntjük a paradicsom konzervet, majd a babot is és ezután ráöntjük a csirke alaplevet. Összekeverjük, felforraljuk, majd 20-25 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. A kelkáposzta leveleket megmossuk, darabokra tépkedjük, belekeverjük a levesbe és még 5 percig főzzük. A levest átrakjuk egy tálalóedénybe, a tetejére parmezán forgácsokat hintünk és korianderrel, vagy bazsalikommal díszítjük. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Food Network - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss