Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Törtmogyorós csokitorta

MME MME
3 4/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darabokra tördelt csokit gőz fölött megolvasztom. 4 dl tejet odateszek melegedni a vaníliás cukorral. 1 dl tejben feloldom a puding porokat, és hozzáadok 5 dkg cukrot. Ha már csomómentesre kevertük a pudingot a tejben, hozzáönthetjük a már meleg tejhez. Lassú tűzön besűrítjük. Közben a maradék 6 dkg cukrot is apránként hozzáadjuk. Ha már jó sűrű a puding, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a megolvadt csokit. Kihűtjük, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. A puha margarint jó habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a kész csokis pudingot. A piskótát háromfelé vágjuk, és megtöltjük a kész krémmel. A tetejét olvasztott csokival, az oldalát tejszínhabbal lehet díszíteni.

Megjegyzés

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a recept a Maszatkonyha oldaláról való. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss