Tortilla rántott szejtáncsíkokkal és paradicsomsalsával

A kérdés, amit egyetlen vegán sem úszhat meg: mi az a szejtán? Más néven búzasikér, por alakban bioboltokban lehet hozzájutni. Olcsó, magas fehérjetartalmú húspótló, mely fűszerezhető, grillezhető, panírozható, sőt pácolható is.

Hozzávalók

  • A szejtájhoz:
  • 200 g szejtánpor
  • 90 g tönkölyliszt
  • 2,5 dl langyos víz
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 dl szójatej
  • 100 g fehérliszt
  • 4 dl étolaj
  • A salsához:
  • 6 db érett paradicsom
  • 1 csokor koriander
  • 1 vöröshagyma
  • 2 jalapeno vagy hegyes erőspaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime leve
  • kevés olívaolaj
  • bors
  • 6 tortillalap

Elkészítés

    A szejtánport, a lisztet és a fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, és gyors mozdulatokkal alaposan gyúrjuk. Fél órát pihentetjük.

    A szejtánt széltében 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd feltesszük főni. (A főzővizet ízlés szerint fűszerezhetjük.) Miután felforrt, közepes lángon további fél órán át főzzük. Ha elkészült, kivesszük a vízből, hagyjuk kihűlni, majd húsklopfolóval kilapítjuk.

    A szejtánszeleteket először lisztben, majd szójatejben és zsemlemorzsában megforgatjuk, végül bő, forró étolajban kisütjük. Ha megsült, 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk.

    Közben a zöldségeket apróra vágjuk, a hagymát felcsíkozzuk, egy tálban összekeverjük, majd miután belefacsartuk egy lime levét, sózzuk és borsozzuk.

    A szejtáncsíkokat és a salsát tortillába tekerve fogyasztjuk.

    További receptek a http://veganmuflon.blog.hu oldalon.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin