Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tortilla marhahúsos töltelékkel

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tortillához:
  • 12 dkg kukoricaliszt
  • 12 dkg búzaliszt
  • 1 tk só
  • 1/2 tk sütőpor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 1 csokor koriander
  • 1/2 fej hagyma
  • 1/2 db jalapeno paprika
  • 3 db nagy, húsos paradicsom
  • 1 db lime leve
  • 40 dkg marhahús (pl. fartő)
  • bors
  • reszelt sajt tetszés szerint

Elkészítés

  1. A tortillákhoz a liszteket elvegyítjük a sóval és a sütőporral, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat 1 dl meleg vízzel váltogatva. Az ujjainkkal nagyjából összedolgozzuk, végül kézzel simára gyúrjuk 3-4 perc alatt. Folpakba csomagoljuk, és szobahőmérsékleten pihentetjük 30 percig.
  2. A pihentetett tésztát 8 részre osztjuk, és mindet gömbbé kerekítjük. A gombócokat egy tányér segítségével két réteg folpak vagy felvágott nejlonzacskó között egyenletesen laposra nyomkodjuk. Ezután az ujjainkkal egészen vékonyra húzgáljuk vagy sodrófával kinyújtjuk, és folpakkal külön-külön letakarjuk
  3. Szárazon felhevítünk egy serpenyőt. Egyenként belehelyezzük a tortillákat, és mindkét oldalukat hólyagosra sütjük 30-40 másodperc alatt. A serpenyőből kivett darabokat fektetve félretesszük.
  4. A salsához a koriandert a szárral együtt finomra aprítjuk. Az apróra kockázott hagymát és kicsumázott paprikát, valamint a magos rész eltávolítása után kockákra vágott paradicsomokat összeforgatjuk egy kevés korianderrel és a lime-lével. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A marhahúst is apróra kockázzuk, esetleg ledaráljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és grillserpenyőben erős tűzön megpirítjuk.
  6. A tortillákat tiszta konyharuhába bugyolálva a mikróba tesszük, és kb. 30 másodpercig melegítjük. Ezután egyenként kagyló alakúra hajlítjuk, majd megtöltjük őket a hússal és a salsával. A maradék korianderrel, valamint tetszés szerint reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

    Még több finomság tortillából >>> 

    Receptek marhahússal >>> 

    Mexikói receptek >>> 

Megjegyzés

Nincs mikród? Sütés után még forrón göngyöld nedves konyharuhába a tortillákat, hogy hajlíthatóan puhák maradjanak. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss