Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tortilla lap házilag

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 tk só
  • oregánó
  • 4 ek olaj
  • 1,2 dl víz (langyos)

Elkészítés

    1. Egy nagy tálba szórjuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval együtt. Hozzáadjuk az olaj at, valamint a vizet, és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény a tészta! 
    2. Nyolcfelé osztjuk, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra és papírvékonyra nyújtjuk azokat. Száraz, forró serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt kisütjük a tortillalapokat. Akkor vannak készen, ha kissé felpúposodtak, és barna foltok jelentek meg rajtuk. Tálaláskor ha szükséges, felmelegítjük serpenyőben vagy mikróban.

    PITA GYROS-HOZ >>> 

    HÁZI TORTILLA TEKERCS CSIRKEMELLEL >>>

    MEXIKÓI CSIRKÉS TORTILLA TEKERCS >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin