Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tortilla espanola (spanyol omlett)

MME MME
5 3.4/5
30 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított burgonyát és hagymát kockákra vágjuk, a tojást felverjük. Az olajat középnagyságú serpenyőben felhevítjük, beletesszük a burgonyát, majd néhány perc múlva a hagymát, s lefödve, meg-megkeverve, közepes lángon 15 percig pároljuk, nehogy a hagyma megpiruljon, mert akkor megkeseredik. Amikor a burgonya megpuhult, leöntjük róla a felesleges olajat, hozzáadjuk a felvert tojást, és jól elkeverjük. A serpenyőt megrázzuk, hogy ne tapadjon a falához az omlett, s addig sütjük lassú tűzön, amíg el nem válik a serpenyő falától. A serpenyő fölé tányért teszünk, gyors mozdulattal beleborítjuk a tortillát, megfordítva visszacsúsztatjuk, s még 1 percig sütjük, hogy a másik fele is megpiruljon.

Tálalhatjuk melegen, hidegen, előételként (tapas) és főételként is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss