A szószhoz a diónak körülbelül kétharmadát vágjuk apró darabokra. A fokhagymát tisztítsuk le, kockázzuk fel apróra.
A serpenyőben felforrósított olívaolajban pároljuk át a fokhagymát, tegyük bele az összevágott és egész diót, majd rövid idő alatt forrósítsuk át.
Öntsük hozzá a tejszínt, ugyancsak forrósítsuk fel. A szószt fűszerezzük a sóval, keverjük bele a majoránnaleveleket, és tartsuk melegen.
Fedővel letakart nagy főzőedényben forraljuk fel a vizet. Tegyük bele a sót és a tortellinit, fedő nélkül közepes hőfokon, a csomagoláson megadott leírás szerint főzzük meg, közben négyszer-ötször keverjük át.
A tésztát szűrőben forró vízzel öblítsük, csöpögtessük le, és tegyük tálba.
A tortellinit keverjük el a szósszal és a megmaradt dióval. Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre