Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tortellini diószósszal

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A szószhoz a diónak körülbelül kétharmadát vágjuk apró darabokra. A fokhagymát tisztítsuk le, kockázzuk fel apróra.

A serpenyőben felforrósított olívaolajban pároljuk át a fokhagymát, tegyük bele az összevágott és egész diót, majd rövid idő alatt forrósítsuk át.

Öntsük hozzá a tejszínt, ugyancsak forrósítsuk fel. A szószt fűszerezzük a sóval, keverjük bele a majoránnaleveleket, és tartsuk melegen.

Fedővel letakart nagy főzőedényben forraljuk fel a vizet. Tegyük bele a sót és a tortellinit, fedő nélkül közepes hőfokon, a csomagoláson megadott leírás szerint főzzük meg, közben négyszer-ötször keverjük át.

A tésztát szűrőben forró vízzel öblítsük, csöpögtessük le, és tegyük tálba.

A tortellinit keverjük el a szósszal és a megmaradt dióval. Azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss