Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Torta della nonna (Nagymama tortája)

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 rúd vanília
  • 2 marék fenyőmag

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk rövid idő alatt, és 15-20 percre hűtőbe rakjuk, amíg a krémet készítjük.

A tejet felforraljuk, belerakjuk a félbevágott vaníliát. A cukrot kikeverjük a tojással és a liszttel, csipet sót rakunk bele és reszelt citromhéjat. Amikor a tej felforrt, a vaníliát eltávolítjuk belőle, és a tojásos keveréket óvatosan belekeverjük, majd fokozott figyelemmel kevergetve készre főzzük. Levesszük a tűzről, és 1 marék fenyőmagot belekeverünk.

A hűtőből kivesszük a tésztánkat, kinyújtjuk, formába helyezzük, és beleöntjük a krémet, majd a maradék fenyőmaggal megszórjuk.

Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a krém megszilárdul (185 fokon kb. 30 perc).

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss