Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk rövid idő alatt, és 15-20 percre hűtőbe rakjuk, amíg a krémet készítjük.
A tejet felforraljuk, belerakjuk a félbevágott vaníliát. A cukrot kikeverjük a tojással és a liszttel, csipet sót rakunk bele és reszelt citromhéjat. Amikor a tej felforrt, a vaníliát eltávolítjuk belőle, és a tojásos keveréket óvatosan belekeverjük, majd fokozott figyelemmel kevergetve készre főzzük. Levesszük a tűzről, és 1 marék fenyőmagot belekeverünk.
A hűtőből kivesszük a tésztánkat, kinyújtjuk, formába helyezzük, és beleöntjük a krémet, majd a maradék fenyőmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a krém megszilárdul (185 fokon kb. 30 perc).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre