Elkészítés: A tésztához valókat összeállítom robotgéppel, és fóliába betekerve egy éjszakán át hűtöm.
Másnap 1/2 cm-re nyújtom a tészta felét, és egy piteformát kibélelek vele.
A pudingport 5 dl tejben elkeverem habverővel, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és 2 evőkanál cukorral, felteszem főni, és állandóan kevergetve sűrűre főzöm.
Ezután kihűtöm, és jól kikeverem, majd a tésztára öntöm, amit előtte még villával megszurkálok. A tészta másik felét is kinyújtom, és a krémre terítem. A szélét a nyújtófával egyenesre vágom, és lenyomkodom a széleit. Megszurkálom, és tejföllel lekenem, majd megszórom a fenyőmaggal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig kell sütni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre