Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Torta della nonna (Nagymama tortája) II.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg búzaliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja (vegyszermentes)
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 dkg fenyőmag
  • 2-3 kanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összeállítom robotgéppel, és fóliába betekerve egy éjszakán át hűtöm.

Másnap 1/2 cm-re nyújtom a tészta felét, és egy piteformát kibélelek vele.

A pudingport 5 dl tejben elkeverem habverővel, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és 2 evőkanál cukorral, felteszem főni, és állandóan kevergetve sűrűre főzöm.

Ezután kihűtöm, és jól kikeverem, majd a tésztára öntöm, amit előtte még villával megszurkálok. A tészta másik felét is kinyújtom, és a krémre terítem. A szélét a nyújtófával egyenesre vágom, és lenyomkodom a széleit. Megszurkálom, és tejföllel lekenem, majd megszórom a fenyőmaggal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig kell sütni.

Megjegyzés

Igazi olasz édesség, mindenkinek a figyelmébe ajánlom, mert nagyon finom csemege. Ebben a melegben sem probléma, ha elől marad, 1-2 napot hűtés nélkül is kibír. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek