Elkészítés: A törpeharcsákat bontás-tisztítás után alaposan sózom, 1 órán át állni hagyom. Bográcsban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, egészen aranysárgára. Belezúzom a 2 gerezd fokhagymát, beleszórok 1 evőkanálnyi édes paprikát, majd gyorsan feleresztem 2 dl vörösborral. Beleteszem a félbevágott gombákat, és fedő alatt párolom 30 percig.
A törpeharcsákat kétujjnyi szeletekre vágom, majd beledobom a bográcsba. Sózom, borsozom, rászórom a csípős pirospaprikát, adok hozzá még 1 decit a borból, fedő alatt puhára párolom. Közben a tejfölt simára keverem a liszttel, adok hozzá a paprikás levéből, és óvatos kevergetés közben a bográcsba öntöm a tejfölös habarást. Tovább főzöm, amíg sűrű szaftot kapok.
Köretnek apróra szaggatott galuskával tálalom, tetejét még tejföllel meglocsolom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre