Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Toroskáposzta magyarosan

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 ek paprika
  • A rántáshoz:
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek olaj

Elkészítés

    1. A lapockát megmossuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajon megdinsztelve hozzáadjuk a húskockákat. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük. Ezután megszórjuk pirospaprikával.
    2. Felöntjük 1 dl vízzel, és hozzáadjuk a babérleveleket. Kis tűzön 3 percig főzzük. A savanyú káposztából kinyomkodjuk a levét (kimosni nem kell), majd kicsit összeaprítjuk.
    3. A húshoz hozzáadjuk a káposztát, felengedjük 2 dl vízzel, és jól átkeverve addig főzzük, amíg meg nem puhul (kb. 1 óra). Kevés olajból és lisztből rántást készítünk, amit a megfőtt ételbe keverünk. 5 percig forraljuk. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

    Toros káposzta oldalassal >>> 

    Töltött káposzta >>> 

    Káposztás tészta egyszerűen >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin