Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Törökméz házilag

75 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A törökmézhez  a mézet és a cukrot egy serpenyőbe tesszük, majd keverés nélkül hevíteni kezdjük.
  2. Amikor olvadni kezd a cukor, körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol egyenletesen kezdjen pirulni. Nem szabad megvárni, hogy teljesen karamell színű legyen!
  3. Levesszük a tűzről, gyorsan megszórjuk a szódabikarbónával, és rögtön össze is keverjük. Ne ijedjünk meg, a szódabikarbónától az egész kicsit felhabzik, ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy olajjal kikent tepsire.
  4. Kb. 1 óra alatt teljesen törhetővé szilárdul és fogyaszthatjuk. 

Megjegyzés

Lyukacsos, nyúlós, sárga édességféle, ami a gyermekkorunkat juttatja eszünkbe! A régi szép időket, a vásárok, búcsúk hangulatát, amikor nyálcsorgatva álltunk a cukorkás stand előtt. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek