Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török töltött pogácsa

90 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 1/2 csésze olaj
  • só (ízlés szerint)
  • 1 csomag sütőpor
  • liszt (amennyit felvesz a folyékony keverék)
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg feta vagy gouda
  • bazsalikom (vagy ízlés szerinti zöldfűszer)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 3-4 ek tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)

Elkészítés

  1.  A egész tojásokat jól elkeverjük a joghurttal, az olajjal, a sóval és a sütőporral, majd annyi lisztet teszünk hozzá apránként, hogy egy lágy, rugalmas, de nem ragadós tésztát kapjunk. Letakarjuk, félretesszük.
  2.  A töltelékhez a sajtot lereszeljük, és a tejföllel összekeverjük. A fokhagymát megzúzzuk, és egy kis bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük,  és jól összekeverjük.
  3. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval (kb. 9-10 cm átmérőjű) kiszúrjuk. A kiszaggatott tésztát kissé oválisra húzzuk. A széleit egy kicsit felsodorjuk, úgy, hogy a közepe üreges maradjon. A két végét összecsippentjük, hogy papucska formát kapjunk,  és a közepébe töltjük a sajtos masszát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, a tészta széleit a felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss