Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török töltött paprika

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst hideg vízzel alaposan megmossuk, majd langyos vízben fél órát állni hagyjuk, ezután leszűrjük.

Egy közepes méretű lábosban az olajon rózsaszínre pirítjuk a fenyőmagot. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a vöröshagymát, megsózzuk. Miután a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a megmosott rizst és a szárított ribizlit, fűszerezzük fahéjjal, feketeborssal, szegfűborssal, szárított mentával, kockacukorral. Addig hevítjük, míg a rizs fehér színű lesz, majd meglocsoljuk a fél citrom levével, felöntjük 1 pohár forró vízzel, és fedő alatt, kis lángon addig főzzük, míg a vizet elfőtte, majd kicsit kihűtjük.

Amíg a rizs elkészül megtisztítjuk a paprikákat: megmossuk őket, a csutkájukat és a magjukat kivesszük, a belsejüket megsózzuk. Ezután a rizzsel megtöltjük a paprikákat. Sokat ne tegyünk bele, kb. 3/4-ig, mert a rizs még megduzzad benne.

A megtöltött paprikáknak paradicsomból sapkákat vágunk, és a megtöltött paprikákba a rizsre nyomjuk. (Azért, hogy főzés közben a rizs ne folyjon ki.) A paradicsomok belsejét más ételekhez felhasználhatjuk.

Az így elkészített paprikákat állítva egy lábosba helyezzük, annyi vizet öntünk alá , hogy a paprikák feléig érjen, meglocsoljuk olívaolajjal, fél citrom levével, és fedő alatt, kis lángon 35-40 perc alatt készre főzzük.

Török cacikkal (dzsadzsikkal - reszelt uborkás, fokhagymás, mentás joghurt) kínáljuk! Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss