Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a tejet, a tojást, a kókuszreszeléket együtt felforraljuk, közben folyamatosan (!) kevergetjük, mert nagyon könnyen odaég, leragad a tej miatt. Közben egy hőálló tálba tördeljük bele a kekszet, nem kell ledarálni, csak tördelni, hogy darabos legyen. Amikor a tejes massza felforrt, vegyük le a tűzről, és kézimixerrel verjük habosra. Utána keverjük bele a szedret óvatosan, és mehet a kekszre. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, tegyük a hűtőbe, s tartsuk ott tálalásig. Jó esetben pudingszerűre dermed. :) A szedret lehet helyettesíteni banánnal, eperrel, de a szeder a legjobb szerintem savanykás íze miatt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre