Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török szederpuding

MME MME
1/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a tejet, a tojást, a kókuszreszeléket együtt felforraljuk, közben folyamatosan (!) kevergetjük, mert nagyon könnyen odaég, leragad a tej miatt. Közben egy hőálló tálba tördeljük bele a kekszet, nem kell ledarálni, csak tördelni, hogy darabos legyen. Amikor a tejes massza felforrt, vegyük le a tűzről, és kézimixerrel verjük habosra. Utána keverjük bele a szedret óvatosan, és mehet a kekszre. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, tegyük a hűtőbe, s tartsuk ott tálalásig. Jó esetben pudingszerűre dermed. :) A szedret lehet helyettesíteni banánnal, eperrel, de a szeder a legjobb szerintem savanykás íze miatt.

Megjegyzés

Szeretjük Törökországot. - MME

Ezek is érdekelhetnek