Elkészítés: Az egyik hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apóra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Keverőtálban összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a tojással, fél-fél mokkáskanál sóval, borssal, a pirospaprikával és a ketchuppal. 10 percig állni hagyjuk.
Olajba mártjuk a kezünket, és diónyi gombócokat formázunk, majd a cikkekre vágott másik lilahagymával felváltva nyársra húzzuk. A pálcán levő húsokat tenyerünkkel megnyomkodjuk, majd serpenyőben, vagy grillrácson kevés olajon kisütjük.
Friss salátával, paradicsomszeletekkel, pitával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre