Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török sis köfte (nyárson sült fasírt)

MME MME
4.7/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az egyik hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apóra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Keverőtálban összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a tojással, fél-fél mokkáskanál sóval, borssal, a pirospaprikával és a ketchuppal. 10 percig állni hagyjuk.

Olajba mártjuk a kezünket, és diónyi gombócokat formázunk, majd a cikkekre vágott másik lilahagymával felváltva nyársra húzzuk. A pálcán levő húsokat tenyerünkkel megnyomkodjuk, majd serpenyőben, vagy grillrácson kevés olajon kisütjük.

Friss salátával, paradicsomszeletekkel, pitával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek