Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török padlizsánkrém

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A paprikákat és a padlizsánt gázláng felett vagy a sütőben a megsütjük. Műanyag zacskóba tesszük pár percre, hogy a bőrük fellazuljon, majd kicsumázzuk, lehúzzuk a bőrüket. A sült paprika és a padizsán húsát feldaraboljuk.
  2. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, a fokhagymát, a kimagozott chilipaprikát a cukorral kb. 3 perc alatt, majd darabosra mixeljük a padlizsánnal és a paprikával, ízesítjük a citromlével, az ecettel, sóval és borssal. Pirított pitával vagy más kenyérrel kínáljuk.

A 11 LEGFINOMABB PADLIZSÁNKRÉM, AMIT NEM HAGYHATSZ KI NYÁRON >>> 

17 MEGUNHATATLAN SZENDVICSKRÉM ÉS MÁRTOGATÓS UZSONNÁRA VAGY VACSORÁRA >>> 

Még több padlizsánkrém >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss