Török lencseleves

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 dl (kb. 20 dkg) vörös lencse
  • 1 kicsi vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kiskanálnyi apróra vágott mentalevél
  • 1 kiskanál finomliszt
  • 1 púpozott kiskanál paradicsompüré
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét többször váltott hideg vízben átmossuk, lecsöpögtetjük, kb. 6 dl vízben tűzre tesszük. A megtisztított, négybe vágott hagymát hozzáadjuk, nagy lángon felforraljuk, majd lefedve kis lángon, kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha habverővel keverve jól össze tudjuk törni. Az olajat egy másik lábasban kissé felforrósítjuk, a fölaprított mentalevelet (szárított is jó) megfuttatjuk benne. A liszttel meghintjük, kissé megpirítjuk, majd továbbra is kevergetve a paradicsompürével pár perc alatt barnára sütjük. A lencsepürét ráöntjük, annyi vízzel (kb. 5 dl) higítjuk, amennyi levest szeretnénk, megsózzuk, megborsozzuk, és 3-4 percig forraljuk. Melegen tálaljuk, reszelt sajtot szórunk bele, és pitával vagy török kenyérrel fogyasztjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

E A 6 évvel ezelőtt
fűszerként a törökök még római köményt (törökül: kimyon) szoktak még beletenni, ami azért is jó, mert puffadásgátló, a lencsefélék emésztését segíti. Ezzel lesz csak igazán keleti íze.

Hasonló Receptek

Magazin