Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Török kokostar

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók 25-30 golyóbishoz:
  • A tésztához:
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg kakaó
  • 8 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 mokkáskanál sütőpor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 1 tojásfehérje
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • tortabevonó csokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet, a kakaóport, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd ezt a puha vajjal elmorzsoljuk. Hozzáreszeljük a citromhéjat, ráütjük a tojássárgáját, majd sima tésztát gyúrunk, amit fóliába tekerünk, de nem tesszük be a hűtőbe.

    A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral kihabosítjuk, és hozzákeverjük a kókuszt. Ebből kemény masszát kell kapnunk, amiből vizes kézzel kis gombócokat (mogyorónyi) formálunk, és 1 órára a fagyasztóba tesszük.

    A nyers tésztát 25-30 részre osztjuk, belőle kis gombócot formálunk, kilapítjuk, és becsomagoljuk vele a kókuszos golyóbisokat. Végül a kész gombócokat kellő távolságban sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk.

    175°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha a golyók kihűltek, a csokit megolvasztjuk, és vékonyan csíkozva díszítjük a tészta tetejét, hogy az még mutatósabb legyen!

Megjegyzés

Szívből ajánlom, mert nagyon finom, és sokáig eláll.

Marcsux
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Zsuzsi*
Egy török ismerősömnek szerettem volna kedveskedni ezzel a sütivel, ezért elkészítettem. Nagy örömmel, és büszkén vártam a vendégem, hogy majd mit szól, mikor meglátja és felismeri. Jót nevettünk, mert soha életében nem látott még ilyen sütit, és azt mondta Törökországban nincs ilyen sütemény. Azért elfogyott mind egy szemig, finom volt, bár kicsit száraz, de egy kis csokipudinggal és tejszínhabbal már kellemesen fogyasztható.

Hasonló Receptek

Magazin