Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török köfte (az eredeti recept)

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és a korianderzölddel együtt tegyük aprítógépbe. Daráljunk finomra.
  2. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymás keveréket, a chilipehelyhet, az őrölt római kömént és koriandermagot, majd sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan összegyúrjuk az egészet.
  3. A húsmasszát hat részre osztjuk, majd nedves kézzel mindegyik darabot rádolgozzuk egy-egy nyársra.
  4. Faszénparázs felett grillrácson, vagy grillserpenyőben, oldalanként néhány perc alatt aranybarnára sütjük a köftéket.
  5. Fokhagymás joghurttal megkent tortilla lapon, vagy pitában, szeletelt lilahagymával, paradicsommal és koriander zölddel tálaljuk. (Friss koriander helyett használhatunk petrezselyemzöldet is.)

Megjegyzés

Szuper finom étel, amelyet grillsütőben is elkészíthetünk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss