Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tormás tekercs

default user icon

Hozzávalók

  • (6 személyre):
  • 1 kg marhacomb
  • 125 g margarin
  • olaj
  • 400 g torma
  • 1 fej hagyma
  • 200 ml tejszín
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

    A húst szeleteljük fel, klopfoljuk ki vékonyra, majd sózzuk be. A tormát tisztítsuk meg, reszeljük le, keverjük össze a margarinnal, és kenjük rá a hússzeletekre. A szeleteket tekerjük fel és egy cérnaszállal kötözzük össze.
    Egy serpenyőben az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük bele a hústekercseket. Fedő alatt 30 percig pároljuk, közben néha öntsünk a hús alá egy kevés forró vizet.

    Ha megpuhult, vegyük ki a serpenyőből. A lisztet keverjük össze a tejszínnel, majd vegyítsük össze a húslével, és főzzük sűrű mártássá. A hústekercseket tálalás előtt vágjuk fel vékony szeletekre, majd körítsük a mártással.

Megjegyzés

Forró víz helyett a hús elkészítéséhez használhatunk kockából készített húslevest is!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin