Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tormás tekercs

MME MME
75 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

A húst szeleteljük fel, klopfoljuk ki vékonyra, majd sózzuk be. A tormát tisztítsuk meg, reszeljük le, keverjük össze a margarinnal, és kenjük rá a hússzeletekre. A szeleteket tekerjük fel és egy cérnaszállal kötözzük össze.
Egy serpenyőben az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük bele a hústekercseket. Fedő alatt 30 percig pároljuk, közben néha öntsünk a hús alá egy kevés forró vizet.

Ha megpuhult, vegyük ki a serpenyőből. A lisztet keverjük össze a tejszínnel, majd vegyítsük össze a húslével, és főzzük sűrű mártássá. A hústekercseket tálalás előtt vágjuk fel vékony szeletekre, majd körítsük a mártással.

Megjegyzés

Forró víz helyett a hús elkészítéséhez használhatunk kockából készített húslevest is!
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss