Elkészítés: A tisztított, jól megmosott csülköket megsózzuk, majd hegyes késsel kis vágásokat készítünk, és a vékonyra szeletelt fokhagymadarabokat a bevágott résekbe dugdossuk.
Kevés olajon kevés vízzel kuktafazékban - vagy több vízzel egy magas oldalú tepsiben - köménymaggal, vöröshagymával körülbelül 40 percig pároljuk.
A maradék olajat megforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, simára keverjük, ezután kevés vízzel mártás sűrűségűre felengedjük, majd 1 csapott mokkáskanálnyi őrölt borsot teszünk hozzá. Rövid ideig forraljuk, hozzáadjuk a reszelt tormát és a tejfölt, majd sóval, ecettel, cukorral ízesítjük.
Pár perces forralás után a kicsontozott, szeletelt csülökre öntjük. Köretként főtt burgonyát kínálunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre