Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tormás sertéscsülök

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tisztított, jól megmosott csülköket megsózzuk, majd hegyes késsel kis vágásokat készítünk, és a vékonyra szeletelt fokhagymadarabokat a bevágott résekbe dugdossuk.

Kevés olajon kevés vízzel kuktafazékban - vagy több vízzel egy magas oldalú tepsiben - köménymaggal, vöröshagymával körülbelül 40 percig pároljuk.

A maradék olajat megforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, simára keverjük, ezután kevés vízzel mártás sűrűségűre felengedjük, majd 1 csapott mokkáskanálnyi őrölt borsot teszünk hozzá. Rövid ideig forraljuk, hozzáadjuk a reszelt tormát és a tejfölt, majd sóval, ecettel, cukorral ízesítjük.

Pár perces forralás után a kicsontozott, szeletelt csülökre öntjük. Köretként főtt burgonyát kínálunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss