Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tormás krumplisaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 75 dkg krumpli
  • 10 dkg tejföl
  • 1 citrom leve + reszelt héj
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál reszelt torma
  • petrezselyemzöld
  • snidling
  • új hagyma (lila hagyma)
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Ha megfőtt (de nem szétfőtt), leöntjük a vizet, és lefedve hagyjuk kihűlni. Az öntethez összekeverjük a tejfölt, a citrom levét, a lereszelt héját, az olajat és a tormát. Ízesítjük sóval és borssal, majd megszórjuk aprított petrezselymmel, snidlinggel, újhagymával (aki jobban szereti, az lilahagymával helyettesítheti). A krumplit meghámozzuk, felvágjuk kb. fél centi vastag szeletekre (vagy kockákra), és összekeverjük óvatosan az öntettel. Őrölt borssal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Ajánlatos ehhez a recepthez a salátakrumpli (nem szétfővő) használata.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin