Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tormás krumplisaláta

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Ha megfőtt (de nem szétfőtt), leöntjük a vizet, és lefedve hagyjuk kihűlni. Az öntethez összekeverjük a tejfölt, a citrom levét, a lereszelt héját, az olajat és a tormát. Ízesítjük sóval és borssal, majd megszórjuk aprított petrezselymmel, snidlinggel, újhagymával (aki jobban szereti, az lilahagymával helyettesítheti). A krumplit meghámozzuk, felvágjuk kb. fél centi vastag szeletekre (vagy kockákra), és összekeverjük óvatosan az öntettel. Őrölt borssal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Ajánlatos ehhez a recepthez a salátakrumpli (nem szétfővő) használata. - MME

Ezek is érdekelhetnek