Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tormás kelkáposztakrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 l zöldséglevesalaplé
  • 10 dkg bacon
  • 4 ek majonézes torma
  • 1 dl tejszín
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A hagymákat felaprítjuk. Megtisztítjuk a kelkáposztát, és vékony csíkokra vágjuk. A vajat egy nagyobb lábosban felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
    2. Rádobjuk a kelkáposztát, és együttpirítjuk néhány percig. Megszórjuk a liszttel, és pirítjuk kissé, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felöntjük a húslevessel, és besűrítjük. Lefedjük a levest, és kis lángon, fedő alatt 15 percigfőzzük.
    3. Forró serpenyőben ropogósra pirítjuk a baconszeleteket. Ha a káposzta megpuhult, a levest botmixerrel pirítjuk. Hozzákeverjük a tormát, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, végül beleöntjük a tejszínt.
    4. A forró levest a baconszeletekkel tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin