Elkészítés: Az egészen zsenge tormaleveleket megmosom, leforrázom, majd a nedvességet leitatom róluk.
A darált húst a félig párolt rizzsel, apróra vágott fonnyasztott hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem, jól összedolgozom.
A tormalevelek közepére kiskanálnyi tölteléket halmozok, és mintha töltött káposztát készítenék, összegöngyölöm. A falatnyi kis töltikéket tormalevéllel kibélelt lábosba rakosgatom, közéjük még főtt, füstölt csülökdarabok, 1-1 babérlevél, szemesbors is kerül. Fele sonkafőzőlé és fele házilag eltett paradicsomlé keverékével fölengedem annyira,
hogy a töltelékeket ellepje, és lassú tűzön puhára párolom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre