Töpörtyűs leveles pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 3 egész tojás
  • ízlés szerint kb. 1 csapott evőkanál só
  • kb. 10 dkg zsír
  • 5 dkg élesztő
  • A tepertőkrémhez:
  • 20 dkg tepertő darálva
  • kb. 10 dkg zsír
  • bors
  • majoránna

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet az élesztővel, a tojásokkal, sóval, és a zsírral tésztávaá dagasztjuk, ha igényli, kis tej hozzáadható, se nagyon lágy, se kemény ne legyen.

    Dagasztás után a tésztát - amilyen vékonyra csak lehet - kinyújtjuk, és a tepertőkrémet rákenjük, majd hajtogatjuk, és fél órát pihenni hagyjuk, majd újból nyújtjuk hajtogatjuk, és fél óra pihenés után szaggatjuk.

    Tepsibe rakjuk, a tetejét tojással megkenjük, és rácsozás után pirosra sütjük.

Megjegyzés

Külön keleszteni nem kell.

Ádám Sándor Árpád
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin