Töpörtyűs ínyenckrém

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg töpörtyű
  • 10 dkg margarin
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 teáskanálnyi pirospaprika
  • 1 teáskanál csemege piros arany
  • bors
  • szerecsendió
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál mustár

Elkészítés

    Elkészítése: A tepertőt megdaráljuk, a lilahagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát kinyomjuk, majd mustárral, pirospaprikával, borssal és margarinnal összekeverjük, miközben kanalanként hozzáadjuk a tejfölt. Ha nagyon masszív a krém, több tejfölt használjunk.

    Testesebb vörösborokhoz kiváló, mint például a Stílus Cuvée, amely a villányi borvidék déli lejtőinek két legnagyszerűbb fajtájából, Cabernet Sauvignonból és Merlotból áll. Mindkét fajtát terméskorlátozták, fürtválogatással 20,5 mustfokkal szüretelték. Hagyományos hordókban érlelődött, így a fajtajelleg gyönyörűen érződik a borban. Sötét rubinvörös színű, gyümölcsös, hosszú, nagytestű vörösbor.

Megjegyzés

Günzer Tamás villányi borász receptje, mely az Így főznek a borászok könyvben jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin