Töpörtős pogácsa

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

Elkészítés

    Fél kg átszitált lisztet eldolgozunk 8 dkg zsírral vagy margarínnal, 1
    tojás sárgájával, 3 dkg tejben felfuttatott élesztővel, 25 dkg darált
    töpörtővel /ebbe célszerű belekeverni a sót és borsot is/ és egy pohár
    tejföllel. Én a töpörtős pogácsa tésztájába szoktam tenni egy kis rumot is. Rétestészta lágyságúra gyúrjuk össze, fél órát pihentetjük. Ekkor kinyújtjuk, megkenjük egy kis olvasztott zsírral, összehajtogatjuk,
    ismét pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük. Végül a kívánt vastagságra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással megkenjük és
    kisütjük.

    A töpörtős pogácsa tésztájából egy másik finomságot is szoktam csinálni, mely mindig nagy sikert arat:
    Amikor a tésztát kinyújtom kb. 1/2 cm vastagra, kockákra vágom és minden kockára teszek egy kis valódi /tehát cukormentesen főzött!/ szilvalekvárt, majd hájastészta módjára összehajtogatom, a tepsiben kicsit még pihentetem, megkenem tojással, és így sütöm ki.

Megjegyzés

A receptet Dr.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

evamaria47 4 évvel ezelőtt
Csodás gyermekkori ízek! Köszönöm a már elfelejtett szilvalekvárosat,hamarosan megcsinálom !

Hasonló Receptek

Magazin