Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 5 szuperegészséges energiabomba őszre

Íme néhány ízletes, változatosan felhasználható és egészséges étel az őszi időszakból. Ismerd meg, melyik mire jó!
1. Retek

A retekcsíra ízét a mustárolaj adja. Természetes antibiotikum, hatásos vizelethajtó, tisztítja a húgyvezetéket, a húgyhólyagot és a vesét, segít a kisebb vese- és epekövek eltávolításában.

Amire jó: epe-, vese- és májproblémákra
Íze: csípős
Felhasználható: zöldségekhez, salátákhoz, mártásokhoz

2. Lencse

A hüvelyes növény csírája elsősorban értékes fehérjékkel, B-vitaminokkal és rostokkal látja el a szervezetet. Ez a remek kombináció különösen az izmokat és az idegeket erősíti.

Amire jó: a kötélidegzetért
Íze: enyhe
Felhasználható: salátákhoz, zöldségekhez, tésztákhoz

3. Vöröshere

A növényi ösztrogénekhez hasonló hormonokban bővelkedő rétihere-csíra mérsékli a változókorral járó tüneteket, emellett javítja az általános közérzetet.

Amire jó: változókorban ideális
Íze: a zsenge borsóéra emlékezetet
Felhasználható: zöldségekhez, salátákhoz, levesekhez

4. Brokkoli

Igazi „csodaszer”: vértisztító, bőrtápláló, keringésjavító hatású. A brokkoli nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, enzimeket, ásványokat, melyek szükségesek a szervezet ideális működéséhez.

Amire jó: csökkenti a daganatok kockázatát
Íze: finoman fűszeres
Felhasználható: salátákhoz, zöldséges ételekhez

5. Mungóbab

Az ázsiai konyhában igen kedvelt alapanyag könnyen csírázik, ezért a kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. Jótékony hatását E-vitamin-tartalmának köszönheti, amely a csírázás során egyre növekszik. A benne lévő A-vitamin egyike a legjobb szabadgyök-fogóknak, ezáltal képes megakadályozni a sejtek károsodását.

Amire jó: a sejtek védelmében
Íze: kissé édeskés, enyhe
Felhasználható: salátákhoz, levesekhez, serpenyős ételekhez

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss