Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 pékség, ahol muszáj mindent végigkóstolni!

Íme három pékség, ahol nem csalódsz a minőségben, és büszkén vállalhatja nevét a pék!
Brót Pékség: csigatorony a konyhasarokban

A budai Villa Bagatelle  földszintjén található üzletbe Csák László cukrász- és pékmester vezetésével mindennemű mesterséges színezék, tartósítószer és ízfokozó használata nélkül, 18-20 órás kelesztéssel készítik a kenyereket, valamint kézműves módszerrel a pékárukat. Egy ablakon át beleshetsz az édes finomságokat előállító műhelybe, ahol a nevezetes csigatorony-variációk születnek. Mialatt kényelmesen falatozol, és kávézol a kertben vagy a most megújult, otthonos konyhasarokban, a gyerekek meghódíthatják a favárat és süthetnek a csigapékségben.

Marmorstein: újjáélesztett hagyomány 

Miklós Mihály több évig külföldön igyekezett ellesni a jó kenyér készítésének minden titkát. Hazatérése után fatüzelésű kemencét épített,ó és céget alapított, amelynek a dédapja családnevét adta. (Ezen a néven egykor Esztergomban működött a családi pékség.) A pékmester természetes kovászt használva, adalékanyagok hozzáadása nélkül készíti a sütni valót. Nincs saját boltja , fővárosi és vidéki kiskereskedőknek szállítja ki a különféle kenyereket, bagetteket, ciabattákat, kalácsokat. Az üzletek listáját megtalálod a pékség Facebook-oldalán!

Pékműhely: ahol hozzávaló a szeretet

A budai családi pékségben a nagyszülők tudására alapozva készít jó kenyereket kiváló minőségű lisztből, vízből, sóból, kovászból és egy csipet szeretetből Vajda József. Meg buktát, rongyoskiflit és minden mást is. Józsi folyamatosan kísérletezik, és az új produktumokról kikéri a nevükön szólított törzsvevők véleményét. Előfordulhat, hogy éppen nem sütött a legendás kakaós csigából, amikor betérsz hozzá vásárolni, viszont szinte biztos, hogy kínál helyette valami természetesből és egészségesből egybegyúrt, adalékmentes finomságot, ami mellé jó szó is jár.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss