Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 3 autentikus hely, ha igazi osztrák, lengyel vagy grúz kaját ennél

Ha új ízekre vagy régen kóstolt ismerős ételekre vágysz, eláruljuk, hol találsz Budapesten egy falatnyi Lengyelországot, Grúziát és Ausztriát.

Gdansk Bookstore Café – lengyel kultúrbüfé

Újbudán, a Bartók Béla úton bukkantunk a könyvesboltként is működő büfére, amelyet a bölcsészhallgatóként hazánkba került Marzena Jagielska nyitott a lengyel kultúra és gasztronómia barátainak örömére. Irodalmi csemegékért és ehető finomságokért is visszajárnak ide a vendégek. Megkóstolhatod a tradicionális leveseket (pl. żurek, barszcz) és lengyel menüt (pácolt hering uborkával, hagymával és vodkával), kérhetsz szendvicseket és veszett kutyát (ütős vodkás ital, továbbá söröket, bioleveket, limonádékat, szörpöket. Tartanak lengyel tejkaramellát is!

Részletek >>> 

Aragvi – tradicionális grúz étterem

Kantaria Bondo éttermét a szakácsművészet és a vendéglátás iránti szenvedélye hívta életre a budapesti Ürömi közben. Kardnyárson sütik a saslikot és tradicionális kemencében a grúz kenyeret, amelyhez házi sajtjukat kínálják. A sok dióval és fűszernövénnyel készülő nemzeti különlegességek (pl. hacsapuri, hinkali, harcso, szacivi) mellett bő a választék vegetáriánus fogásokból. Ha náluk ünnepelsz a családdal vagy a barátaiddal, grúz szokás szerint akár 20 fogást is felszolgálnak. Ehhez csacsával (grúz vodkával) alapozhattok és kecskeszarvból ihattok kaukázusi borokat.

Részletek >>>

Dió – osztrák vitálkonyha és csemegeüzlet

A korábban kommunikációs szakemberként dolgozó Klaus Sommer Burgenlandból költözött Budapestre, hogy egyszemélyes, de négy évszakos modern konyhát vigyen a Királyi Pál utcában. Kizárólag friss és természetes alapanyagokat használ, osztrák repceolajjal főz, és házi bort, pestót, olajokat, dzsemeket is árusít. Az étlap a napi beszerzéstől függően változik. Ami biztos: hétfőn tészta van, a kedd az osztrák ízeké, szerdán a húsimádókat várja, csütörtökön az édesszájúakat, pénteken a halkedvelőket. Napi quiche-t, dióburgert, salátákat és pohárkrémeket is kóstolhatsz nála.

Részletek >>>

Még több különleges helyet találsz itt >>>

Top reggelizőhelyek Budapesten és környékén >>> 

Izgalmas cukrászdák a városban >>>

Szuper pihenőhelyek az őszi kirándulásokhoz >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss