Tönkölyzsemle

default user icon
Édesen is remek a tönkölyzsemle, de finom szendvics is készíthető belőle

Hozzávalók

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 30-35 dkg kenyérliszt (vagy sima liszt)
  • 2 tk só
  • 1,5 dl tej
  • 1,8 dl víz
  • 2 dkg friss élesztő (vagy ennek megfelelő mennyiségű szárított)
  • 1 ek cukor

Elkészítés

    1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. 1 óra alatt megkelesztjük.
    2. A megkelt tésztát finoman átdolgozzuk, kis cipókra osztjuk, megformázzuk, tetejüket bemetsszük, lekenjük vízzel.
    3. Hideg, 200 fokra beállított sütőbe téve, pirosra sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin