Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tönkölypástétom laskagombával töltve

MME MME
1 4/5
120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítjük a pástétom tésztáját: a margarin 80%-át a lisztkeverék 20%-ával összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük. A 20% margarinból és a 80% lisztből sóval és ecettel ízesített vízzel középkemény tésztát gyúrunk, melyet 20 percig érlelünk.
Ezután a tésztát lóhere alakúra nyújtjuk, közepére helyezzük a \"vajas\"részt, ráhajtogatjuk a \"lóhere\" négy levelét és kinyújtjuk. A kb. fél centiméteres tésztáelőször összehajtjuk, kinyújtjuk, majd másodszor duplán összehajtjuk, és hűtőben pihentetjük. A tésztát még egyszer hajtogatjuk szimplán és duplán, ekkor kinyújtjuk, és 4-5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. a korongok közül minden második közepét kiszúrjuk. Egy sütőlemezre helyezzük a teli korongokat, széleiket megkenjük felvert egész tojással, és ráhelyezzük a lukas korongokat. Tetejüket szintén megkenjük tojással, majd forró, gőzös sütőben megsütjük.
A laskagombát megmossuk, a nagyobb darabokat csíkokra vágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. Karikára vágott póréhagymát kevés margarinban megpirítunk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, őrölt fehérborssal, kakukkfűvel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és 8-10 percig pároljuk. Felöntjük tejszínnel és összeforraljuk.A megsült tésztába töltjük a forró laskagombás ragut, és azonnal tálaljuk

Ezek is érdekelhetnek

Friss