Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tönkölybúzás amerikai csokis keksz

default user icon
1

Hozzávalók

  • 14 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 14 dkg fehér tönkölybúzaliszt
  • 16 dkg nádcukor
  • 14 dkg hideg vaj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 tk só
  • 2 ek tej
  • 1 db tojás
  • 8 dkg étcsokoládé pasztilla

Elkészítés

    1. Az összes hozzávalót egy dagasztógépbe vagy megfelelő méretű edénybe mérjük, és az egészet lágy tésztává gyúrjuk.
    2. A tésztát folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük néhány órára. A kihűlt tésztából golyókat gyúrunk, majd sütőlapra tesszük őket elég távol egymástól, hogy szét tudjanak terülni. Sütés előtt egy vízbe mártott evőkanál hátuljával kicsit lelapítjuk a golyókat.
    3. 180 fokra előmelegített sütőben 9-11 percig sütjük légkeverés nélkül. A sütőlapon hagyjuk kihűlni őket.

Megjegyzés

Recept és fotó: Nagyi titka

Nem szabad, hogy színt kapjanak! Ekkor még olyanok, mintha nem sültek volna meg teljesen, de valójában már jók!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Della25
Nagyon jól néz ki! Még jó, hogy most vettünk új konyhai mérleget a Media Marktban, legalább pontosan be tudom majd tartani a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin