Keress receptre vagy hozzávalóra

Tönköly palacsinta

default user icon
1
Tönköly palacsinta

Hozzávalók

  • 120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 230 ml tej
  • 4 db tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 1 bő evőkanál étolaj

Elkészítés

    Az összes hozzávalót alaposan keverjük össze egy tálban. A keverék legyen teljesen csomómentes. Hagyjuk állni egy órát, majd keverjük át újra.

    Teflonos, vagy vékonyan olajozott, forró palacsintasütőbe szedjünk a tésztából, és nézzük meg, elég híg-e a tészta. Ha nem tudjuk szép vékonyra forgatni, akkor egy kevés tejjel még tudunk hígítani a rajta.

    Süssük pár percig, míg a szélei barnulni kezdenek, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. A kész palacsintákat halmozzuk egymásra, és folpackkal fedjük le fogyasztásig.

Megjegyzés

Sós töltelékek: kecskesajt céklával és dióval; olvasztott sajt pirított köménymaggal és tejszínes spenóttal; olívaolajon sült, fokhagymás paradicsom.
Édes töltelékek: friss, szezonális bogyós gyümölcsök; nyári csonthéjas gyümölcsök, mint például őszibarack vagy nektarin; pirított diófélék; kakaó, fahéj, lekvár.

Recept és fotó: Nagyi titka

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Shivanna 2 évvel ezelőtt
Nagyon jól hangzik, feltétlen kipróbálom! Nemrég vettünk egy palacsintasütőt a Media Marktban, profi gép, múltkor is isteni Gundel palacsintát készítettem vele! :)

Hasonló Receptek