Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tönköly palacsinta

MME MME
1
40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. tejet keverőtálba öntjük, robotgéppel elkerverjük benne a tojást, a sót és az olajat. Adagonként keverjük hozzá a tönkölylisztet. Figyeljünk rá, hogy a tészta teljesen csomómentes legyen. Hagyjuk állni kb. 1 órát, majd keverjük át újra.
  2. Teflonos, vagy vékonyan olajozott, forró palacsintasütőbe szedjünk a tésztából, és nézzük meg, elég híg-e a tészta. Ha nem tudjuk szép vékonyra forgatni, akkor egy kevés tejjel vagy szódavízzel még hígíthatunk rajta picit.
  3. Süssük pár percig, amíg a szélei barnulni kezdenek, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. Az elkészült palacsintákat halmozzuk egymásra, és folpackkal fedjük le fogyasztásig.
  4. Édes és sós tölteléket is készíthetünk hozzá.

Megjegyzés

Sós töltelékek: kecskesajt céklával és dióval; olvasztott sajt pirított köménymaggal és tejszínes spenóttal; olívaolajon sült, fokhagymás paradicsom.
Édes töltelékek: friss, szezonális bogyós gyümölcsök; nyári csonthéjas gyümölcsök, mint például őszibarack vagy nektarin; pirított diófélék; kakaó, fahéj, lekvár.

Recept és fotó: Nagyi titka - MME

Ezek is érdekelhetnek