Elkészítés: A tartármártáshoz a tojássárgákat jól elkeverjük a mustárral, majd az olajat elkezdjük hozzá adagolni cseppenként, nagyon lassan, kézi vagy gépi habverővel folyamatosan keverve. A végén ízesítjük csipet sóval, porcukorral, borssal és pici citromlével. Ehhez a majonézhez adunk 1-2 dl tejfölt a végén.
A zöldségeket megmossuk és tetszőlegesen feldaraboljuk. Tálba tesszük a salátát, erre kerül a paradicsom, az uborka, a retek és az apró kockára vágott lilahagyma. A főtt tojást cikkekre vágjuk, és a zöldségek tetején szépen elrendezzük, majd a tonhaldarabokkal megszórjuk. Az egészet ízesítjük sóval, borssal, kevés citromlével. A végén tartármártással meglocsoljuk.
Tálaláshoz pirítós toast kenyeret készítünk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre