Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalsaláta tartárral

15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg vegyes salátakeverék
  • 3 db retek
  • 3 db paradicsom
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db főtt tojás
  • 20 dkg tonhalkonzerv
  • bors
  • fél citrom leve
  • 4 szelet toast kenyér
  • A tartármártáshoz:
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • kb. 1 teáskanál mustár
  • bors
  • kevés porcukor
  • pici citromlé
  • 1-2 evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A tartármártáshoz a tojássárgákat jól elkeverjük a mustárral, majd az olajat elkezdjük hozzá adagolni cseppenként, nagyon lassan, kézi vagy gépi habverővel folyamatosan keverve. A végén ízesítjük csipet sóval, porcukorral, borssal és pici citromlével. Ehhez a majonézhez adunk 1-2 dl tejfölt a végén.

A zöldségeket megmossuk és tetszőlegesen feldaraboljuk. Tálba tesszük a salátát, erre kerül a paradicsom, az uborka, a retek és az apró kockára vágott lilahagyma. A főtt tojást cikkekre vágjuk, és a zöldségek tetején szépen elrendezzük, majd a tonhaldarabokkal megszórjuk. Az egészet ízesítjük sóval, borssal, kevés citromlével. A végén tartármártással meglocsoljuk.

Tálaláshoz pirítós toast kenyeret készítünk hozzá.

Megjegyzés

Én nem vagyok halrajongó, de a tonhalat imádom! A salátát szintén! Ez a kettő együtt egy gyors, friss, finom vacsora is lehet akár. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss