Keress receptre vagy hozzávalóra

Tonhalkrémmel töltött cukkini

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb cukkini
  • 30 dkg tonhalkonzerv (sós lében)
  • 3 evőkanál majonéz
  • 10 db kapribogyó
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál dijoni mustár vagy torma
  • 1 evőkanál finomra vágot snidling vagy zöldhagyma zöldje
  • frissen őrölt bors
  • feltétnek: mini mozzarella, koktélparadicsom, avokádó, kaprigyümölcs, dió, szardellafilé, füstölt lazac, kaviár, uborka, mangó…

Elkészítés

    Elkészítés: A tonhalkonzervet leszűrjük, a szűrőben állni hagyjuk.

    Közben a cukkinit hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk (2 mm). Szeletelőgéppel vagy zöldséghámozóval is vághatjuk, ügyesebbek vékony pengéjű filézőkést használjanak. Vizet forralunk 1 teáskanál sóval és 1 mokkáskanál szódabikarbónával. Egy másik edényben jeges vizet készítünk.

    A cukkiniket beledobjuk a lobogó vízbe 10 másodpercre, majd szűrőkanállal óvatosan a jeges vízbe merjük (sokkoljuk). Papírtörlőre szedjük egymás mellé, és leitatjuk a vizet.

    A lecsöpögött tonhalhoz adjuk a majonézt, a finomra vágott fűszereket és kapribogyót, a mustárt vagy a tormát, a borsot, és összekeverjük.

    A cukkiniszeletekre 1-1 kanál tonhalkrémet teszünk, óvatosan felgöngyöljük. A tetszőleges feltétekkel díszítjük. Pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

Zsolt további receptjeit és történeteit a Mesterkurzus blogban találod!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin