A tojásokat habosra keverjük a tejjel, az olívaolajjal és a szódavízzel. Hozzáadjuk a finomra darált zabpelyhet 1 csipet sóval együtt, azután letakarva 30 percig pihentetjük az így kapott masszát.
Ha a tészta túl sűrű, egy kevés szódavízzel hígitjuk. Vékonyan kikenünk olívaolajjal egy palacsintasütőt, és 8-10 db palacsintát kisütünk benne a szokott módon.
A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, azután hideg vízzel leöblítjük őket, és hagyjuk kihűlni. Azután mindet meghámozzuk, és botmixerrel krémesre törjük a lecsepegtetett tonhallal, a mustárral, a citromlével és 1 csipet sóval. Végül beleforgatjuk a felaprított petrezselymet. A keveréket a palacsintákra simítjuk, és fektekerjük vagy kétszer félbehajtjuk őket. Saláta illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre