Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalkrémes zabpalacsinta

60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 2 ek olívaolaj (+a sütéshez)
  • 0,5 dl szódavíz
  • 12 dkg zabpehely
  • A töltelékhez:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg olajban eltett tonhal (konzerv)
  • 2,5 ek mustár
  • 1 ek citromlé
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

1.

A tojásokat habosra keverjük a tejjel, az olívaolajjal és a szódavízzel. Hozzáadjuk a finomra darált zabpelyhet 1 csipet sóval együtt, azután letakarva 30 percig pihentetjük az így kapott masszát.

2.

Ha a tészta túl sűrű, egy kevés szódavízzel hígitjuk. Vékonyan kikenünk olívaolajjal egy palacsintasütőt, és 8-10 db palacsintát kisütünk benne a szokott módon.

3.

A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, azután hideg vízzel leöblítjük őket, és hagyjuk kihűlni. Azután mindet meghámozzuk, és botmixerrel krémesre törjük a lecsepegtetett tonhallal, a mustárral, a citromlével és 1 csipet sóval. Végül beleforgatjuk a felaprított petrezselymet. A keveréket a palacsintákra simítjuk, és fektekerjük vagy kétszer félbehajtjuk őket. Saláta illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek