Elkészítése: A leveles tésztát felengedjük. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd minden második pogácsa közepét kiszúrjuk. (Ha van szív alakú formánk, szivecskéket formálhatunk.) Egymásra rakunk egy tele és egy lyukas formát, így kosárkát kapunk. A maradék kis kört mellé tesszük, ez lesz a kalapja. A tésztát megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. Ha nem konzerv borsót használunk, fõzzük 5 percig, majd tegyük félre. Csepegtessük le a tonhal konzervet, majd a kapribogyót hozzátéve mixeljük össze. A kapott masszához tegyük hozzá a majonézt, a lecsepegtetett zöldborsót, sót, borsot és a Tabasco-mártást. Keverjük jól össze. Töltsük meg a kosárkákat a krémmel, helyezzük rá egy salátalevelekkel bélelt tálra. Díszítsük keménytojással.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre