Keress receptre vagy hozzávalóra

Tonhalas-zöldséges pizza

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • A feltéthez:
  • 50 dkg fagyasztott zöldség (brokkol-karfiol)
  • 20 dkg tonhal (konzerv)
  • 2 darab paradicsom
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 20 dkg mozzarella (pizzamozzarella)

Elkészítés

    1. A tésztához tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és ráöntünk 2,5 dl langyos vizet. Letakarjuk, és felfuttatjuk az élesztőt. A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan kidagasztjuk, közben beledolgozzuk a sót és az olívaolajat.
    2. Ha a tészta fényes, hólyagos, és elválik az edény falától, letakarjuk, és meleg helyen kb. 35 percig kelesztjük.
    3. A zöldséget kiolvasztjuk. A tonhalat lecsepegtetjük, villával széttördeljük-nyomkodjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, apró kockákra vágjuk.
    4. A sütőt 250 C-fokra előmelegítjük. A pizzatésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, sütőlapra tesszük. A rávalókat elfelezzük. A sajtot lecsepegtetjük, vékony szeletekre vágjuk.
    5. A pizzatésztát megkenjük a pizzaszósszal, elosztjuk rajta a paradicsomdarabkákat, a tonhalat és a zöldséget. Megszórjuk sóval, borssal és a fűszerekkel. Rátesszük a mozzarellát, és a sütőben kb. 14-15 percig sütjük.
    6. A maradék tésztával megismételjük, azt is megsütjük. Azonnal tálaljuk, mert frissen a legfinomabb.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin