Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalas tészta II.

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Négy személynek megfelelő mennyiségű tésztát felrakunk főni, ízlés szerint sózva, ételízesítőzve, olajozva. Ha megfőtt, leszűrjük.

Közben kinyitjuk a tonhalkonzervet, és a rajta levő olajat egy fazékba öntjük (halat nem!). Ehhez hozzákeverünk annyi lisztet, hogy rántást tudjunk készíteni (azért nem írok pontos mennyiséget, mert a halon levő olaj mennyisége igen változó lehet). Rántást készítünk, majd felöntjük ízlés szerint tejjel, attól függ, milyen sűrű mártást akarunk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a tonhalat, egy kevés citromlevet és a sajtot, majd a tésztára öntve melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss