Elkészítés: Egy nagyobb lábasban felteszek vizet forrni, ha felforrt, kicsi sót adok hozzá, és beleteszem a tésztát. Így kb. akkorra lesz kész, mint a szósz.
A hagymát apró kockákra vágom, és kb. három csipet sóval üvegesre dinsztelem annyi olajon, hogy ne égjen le. Ha kész, hozzáadom a paradicsomkonzervet, és őrölök bele borsot. Kicsit rotyogni hagyom, majd belerakom a friss bazsalikom felél, majd hozzáadom a tonhalat. Ezután facsarok bele egy kis citromlevet. Kis lángon kb. 10 percig rotyogtatom, a végén pedig hozzáadom a megmaradt bazsalikomot, és lehúzom a tűzről.
A tésztát leszűröm, és a tonhalas szósszal tálalom.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre