Elkészítés: Felteszem a spagettit főni sós, forró vízben. Közben egy nagyobb edényben elkészítem a szószt: a tonhalkonzervekből kicsepegtetem az olajat, és elkezdem rajta dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre dinszteltem, hozzáadom a tonhalat is, jól összefőzöm közepes lángon. A főzés közben beleteszem a pezsgőt vagy fehérbort, az olívabogyót, a kapribogyót, a főzőtejszínt és az apróra vágott kaprot. Az így kapott szószt még tovább főzöm kis lángon. A fokhagymát csak a legvégén reszelem bele. Ha megfőtt a spagetti tészta, lecsepegtetem, és összekeverem a szósszal. Tálaláskor reszelt parmezánt szórok rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre