Tonhalas-paradicsomos tészta

Hozzávalók

  • 15 dkg penne
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1 dl víz
  • 1 csipet cukor
  • 1 mk szárított bazsalikom
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • 1 csipetnyi só
  • őrölt színes bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db tonhalkonzerv (sós lében)

Elkészítés

    1. Apróra vágjuk a vöröshagymát és a friss bazsalikomlevelet. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel.
    2. Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
    3. Amikor már kellően üveges, nyomjuk hozzá az egyik fokhagymagerezdet, keverjük össze, majd öntsük fel a paradicsomlével.
    4. Ezután szórjuk meg egy csipet cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szárított és az apróra vágott friss bazsalikomot, az egészben hagyott fokhagymagerezdet, majd néha megkeverve főzzük kb. 20 percig.
    5. Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
    6. A közben elkészült paradicsomos szószból vegyük ki az egész fokhagymagerezdet, majd botmixerrel pépesítsük.
    7. Ezután öntsük rá a tésztára, majd alaposan forgassuk össze.
    8. Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tonhalat, majd óvatosan, hogy a halhús kevésbé törjön, forgassuk össze.
    9. Tálaláskor szedjük tányérra az elkészült tésztát, majd friss bazsalikommal megszórva kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin