Keress receptre vagy hozzávalóra

Tonhalas-paradicsomos penne

Hozzávalók

  • 30 dkg tészta (penne vagy spagetti)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 doboz tonhal olajban
  • 1 db szardellafilé
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 5 db bazsalikomlevél
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Nagy fazékban sós vizet forralunk, és haraphatóra (al dente) főzzük benne a tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint.
    2. Közben a megtisztított fokhagymagerezdeket félbevágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A tonhalról az olajat serpenyőbe öntjük, felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a fokhagymát, a hagymakarikákat és a szardellafilét. Felengedjük a paradicsomszósszal, megsózzuk, megborsozzuk és összemelegítjük. Végül a fokhagymát kiszedjük.
    3. A tésztát leszűrjük, és a főzővízből felfogunk egy keveset. A paradicsomszószt kb. 6 ek főzővízzel hígítjuk, beletépkedünk 2 db bazsalikomlevelet, és egyet forralunk rajta. A tésztát adagonként tányérokra szedjük. Rámerjük a paradicsomszószt, elosztjuk rajta a villával kisebb darabokra szedett tonhalat, és a maradék bazsalikomlevéllel díszítjük. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin