Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalas-paradicsomos farfalle

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a hagymákat, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát átpasszírozzuk. A tonhalkoznzervet, az olívabogyót és a kapribogyót leszűrjük, a tonhalat feldaraboljuk,  az olivabogyókat felezzük.
  2. Egy teflonserpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük az olívaolajat, és amikor sercegni kezd, rádobjuk a fokhagymát, majd, szinte azonnal hagymát, nehogy a fokhagyma megégjen, ésmegkeseredjen.
  3. Amikor a hagyma üvegesre dinsztelődött, ráöntjük a sűrített paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük. Ha a paradicsom elfőtte savanykás ízét, beleöntjük a tonhalat,az olívabogyót és a kapribogyót, végül a reszelt parmezán felét, összekeverjük, majd lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg megfő a tészta.
  4. A tésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és egyenesen a mártásra öntjük. Összeforgatjuk, és parmezánnal bőven meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss