Tonhalas-paradicsomos farfalle

Hozzávalók

  • 400 g farfalle tészta
  • 1 db tonhalkonzerv
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 150 g magozott zöld olívabogyó
  • 4 evőkanál kapribogyó
  • 350 ml sűrített paradicsomlé
  • 1 evőkanál vaj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • majoranna
  • őrölt rozmaring
  • bors
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. Meghámozzuk a hagymákat, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát átpasszírozzuk. A tonhalkoznzervet, az olívabogyót és a kapribogyót leszűrjük, a tonhalat feldaraboljuk,  az olivabogyókat felezzük.
    2. Egy teflonserpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük az olívaolajat, és amikor sercegni kezd, rádobjuk a fokhagymát, majd, szinte azonnal hagymát, nehogy a fokhagyma megégjen, ésmegkeseredjen.
    3. Amikor a hagyma üvegesre dinsztelődött, ráöntjük a sűrített paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük. Ha a paradicsom elfőtte savanykás ízét, beleöntjük a tonhalat,az olívabogyót és a kapribogyót, végül a reszelt parmezán felét, összekeverjük, majd lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg megfő a tészta.
    4. A tésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és egyenesen a mártásra öntjük. Összeforgatjuk, és parmezánnal bőven meghintve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin